Блюдо від Шеф-кухаря

21.04.2021р.

Салат “Засніжена гірка”

Морква 50 г.
Яблуко 10 г.
Сир твердий 20г.
Яйце перепелине 15 г.
Сметана 10 г.
Сіль 0,7 г.
Зелень
Вихід: 90 г.

Моркву, яблуко та почистити та потерти на дрібній тертці.  Сир твердий також натерти на дрібній тертці. Частину твердого сиру додати до моркви та яблука, посолити та заправити сметаною. Викласти з отриманої маси гірку, зверху посипати сиром. Зварене перепелине яйце покласти поверх гірки. Страву прикрасити улюбленою зеленню.

Смачного!

02.12.2020р.

Сирно-морквяна запіканка з родзинками

Сирно-морквяна запіканка в духовці | Кулінарія

Сир кисломолочний 90 г.
Морква 40 г.
Яйця 8 г.
Цукор 10 г.
Масло вершкове 4 г.
Родзинки 10 г.
Сіль 0,05 г.
Вихід: 120 г.

Моркву відварюємо і охолоджуємо заздалегідь.

Сир кисломолочний перетираємо через сито, м’який пастоподібний перемішуємо виделкою. Додаємо яйце, цукор, моркву натерту на дрібній тертці, родзинки (попередньо ошпарені кип’ятком).

Все добре перемішуємо і викладаємо на змащену вершковим маслом форму шаром 2,5-3 см., та випікаємо в духовій шафі за температури180-200°C. до готовності  (30-40 хв.)

Смачного!

17.01.2020р.

СИРНИКИ З ЯГОДАМИ В ДУХОВЦІ

Сир кисломолочний 83 г.
Ягоди 13 г.
Яйця 8 г.
Цукор 10 г.
Борошно 5 г.
Розпушувач 0,1 г.
Ванільний цукор 1 г.
Сіль за смаком
Сметана 10 г.
Приготування:
Спочатку потрібно підготувати яєчну масу: у великій мисці за допомогою вилки ретельно збийте яйця, цукор і ванільний цукор.
Сир для приготування сирників у духовці повинен бути нежирним, навіть дещо сухим. Якщо ж він вологий, його потрібно віджати під пресом в друшляку. Перед тим, як додати сир у тісто, візьміть ситечко й перетріть через нього масу.
Щоб підготувати для тіста борошно, змішайте його з розпушувачем.
Додаємо в яєчну масу сир, борошно й сіль за смаком. Замішуємо тісто.
У залежності від вологості й жирності сиру, тісто може вийти рідкуватим. У такому випадку потрібно просто додати ще трохи муки.
Коли тісто набуде потрібної консистенції, додаємо ягоди й акуратно перемішуємо, щоб зберегти цілісність плодів.
Просто викладені на деко сирники можуть розтікатися. Тому краще випікати їх у формах для кексів. Форми при цьому потрібно наповнювати лише наполовину. Замість силіконових формочок можна взяти будь-які інші — керамічні чи металеві, але тоді їх потрібно злегка змастити олією й присипати манкою, щоб сирники легко виймалися. Ну а якщо у вас не знайшлося ягід, але є шоколад, приготуйте шоколадні сирники в духовці! Для цього потрібно просто викласти невелику кількість тіста у формочки, покласти зверху шматочок шоколаду й ще трохи тіста.
Час приготування сирників у духовці — 30‒40 хвилин при 180 °C.
Найкраще подавати готові сирники зі сметаною, прикрасивши ягодами. Також можна експериментувати з різними топінгами, соусами, додавати мед, згущене молоко, шоколад чи варення.

Смачного!