21.04.2021р.
Салат “Засніжена гірка”
Морква | 50 г. |
Яблуко | 10 г. |
Сир твердий | 20г. |
Яйце перепелине | 15 г. |
Сметана | 10 г. |
Сіль | 0,7 г. |
Зелень |
Вихід: | 90 г. |
Моркву, яблуко та почистити та потерти на дрібній тертці. Сир твердий також натерти на дрібній тертці. Частину твердого сиру додати до моркви та яблука, посолити та заправити сметаною. Викласти з отриманої маси гірку, зверху посипати сиром. Зварене перепелине яйце покласти поверх гірки. Страву прикрасити улюбленою зеленню.
Смачного!
02.12.2020р.
Сирно-морквяна запіканка з родзинками
Сир кисломолочний | 90 г. |
Морква | 40 г. |
Яйця | 8 г. |
Цукор | 10 г. |
Масло вершкове | 4 г. |
Родзинки | 10 г. |
Сіль | 0,05 г. |
Вихід: | 120 г. |
Моркву відварюємо і охолоджуємо заздалегідь.
Сир кисломолочний перетираємо через сито, м’який пастоподібний перемішуємо виделкою. Додаємо яйце, цукор, моркву натерту на дрібній тертці, родзинки (попередньо ошпарені кип’ятком).
Все добре перемішуємо і викладаємо на змащену вершковим маслом форму шаром 2,5-3 см., та випікаємо в духовій шафі за температури180-200°C. до готовності (30-40 хв.)
Смачного!
17.01.2020р.
СИРНИКИ З ЯГОДАМИ В ДУХОВЦІ
Сир кисломолочний | 83 г. |
Ягоди | 13 г. |
Яйця | 8 г. |
Цукор | 10 г. |
Борошно | 5 г. |
Розпушувач | 0,1 г. |
Ванільний цукор | 1 г. |
Сіль | за смаком |
Сметана | 10 г. |
Приготування:
Спочатку потрібно підготувати яєчну масу: у великій мисці за допомогою вилки ретельно збийте яйця, цукор і ванільний цукор.
Сир для приготування сирників у духовці повинен бути нежирним, навіть дещо сухим. Якщо ж він вологий, його потрібно віджати під пресом в друшляку. Перед тим, як додати сир у тісто, візьміть ситечко й перетріть через нього масу.
Щоб підготувати для тіста борошно, змішайте його з розпушувачем.
Додаємо в яєчну масу сир, борошно й сіль за смаком. Замішуємо тісто.
У залежності від вологості й жирності сиру, тісто може вийти рідкуватим. У такому випадку потрібно просто додати ще трохи муки.
Коли тісто набуде потрібної консистенції, додаємо ягоди й акуратно перемішуємо, щоб зберегти цілісність плодів.
Просто викладені на деко сирники можуть розтікатися. Тому краще випікати їх у формах для кексів. Форми при цьому потрібно наповнювати лише наполовину. Замість силіконових формочок можна взяти будь-які інші — керамічні чи металеві, але тоді їх потрібно злегка змастити олією й присипати манкою, щоб сирники легко виймалися. Ну а якщо у вас не знайшлося ягід, але є шоколад, приготуйте шоколадні сирники в духовці! Для цього потрібно просто викласти невелику кількість тіста у формочки, покласти зверху шматочок шоколаду й ще трохи тіста.
Час приготування сирників у духовці — 30‒40 хвилин при 180 °C.
Найкраще подавати готові сирники зі сметаною, прикрасивши ягодами. Також можна експериментувати з різними топінгами, соусами, додавати мед, згущене молоко, шоколад чи варення.