Блюдо від Шеф-кухаря

 

Великодня бабка з горіхами

29.03.2018 року

Яйця                             3шт. гр.

Цукор                            100гр.

Горіхи                            50гр.

Крохмаль                     1 ст.ложка

Цедра лимонна           1ч.ложка

Лимонний сік              1 ст.ложка

Масло вершкове          10гр.

Вихід: 100гр.

Білки збити з цукром до густої піни, добавити жовтки, лимонний сік, цедру, горіхи та крохмаль. Фігурну форму для бабки змастити вершковим маслом, вилити в неї масу та випікати 30-40 хв. при температурі 190 гр. Готову бабку посипати цукровою пудрою.

Смачного!

 

21.03.18

Ніжні картопляні коржі з м’ясом .

Картопля

100гр.
М’ясо 60гр.

Яйце

5г р.+5гр. (для змазування)
Сир твердий 5гр.
Молоко 5гр.
Борошно 10гр.
Олія 5гр.
Вихід: 150гр.

М’ясо пропустити через м’ясорубку, посолити та поперчити. Картоплю відварити та потовкти. Добавити натертий на тертці твердий сир, яйце, молоко сіль та борошно. Добре вимішати та остудити до кімнатної температури. Руками, змоченими водою формуємо круглі коржі з картоплі. На картопляний корж кладемо готовий фарш та накриваємо другим таким коржом і скріплюємо по краям. На деко змазану олією кладемо коржі, мажемо їх яйцем та випікаємо у духовці 20 хв. При температурі 180˚С. Готові коржі розкладаємо у порційні тарілки.  Поливаємо сметаною та посипаємо зеленню.

Смачного!

 

07.022018року

 Млинці з бананом та згущеним молоком   

(до Масляної)

молоко 30 гр.
яйця 10 гр
масло вершкове 3 гр.
Мука 15 гр.
Цукор 5 гр
Банан 30гр.
 Молоко згущене 20гр.
Вихід: 100 гр

Масло вершкове для змазування, щіпка солі за смаком

Просіяти муку з сіллю через сито у миску. По центру зробити ямку та вибити туди яйце. Молоко змішати з цукром та повільно вливати в муку. Вимішувати до тих пір, доки зникнуть грудочки. Добре нагріту пательню змазати вершковим маслом та випікати тоненькі млинці. На середину млинця налити згущене  молоко та покласти накришений кубиками банан. Згорнути млинець конвертиком та підсмажити на вершковому маслі.  Подавати як десерт. Можна полити розтопленим чорним шоколадом.  Смачного!

10.01.2018року.

Біфштекс натуральний з яйцем.

яловичина 60 гр.
яйця 40 гр
сало 10 гр.
молоко 5 гр.
олія 5 гр
сіль за смаком
Вихід: 55 гр

Підготовлене м’ясо та сало пропускають через м’ясорубку. Додають молоко та сіль.Ретельно вимішують. Формують вироби округлої форми  та обсмажують з обох боків на пательні з олією нагрітою до 150-160 градусів протягом 10 хвилин. Обсмажені біфштекси викладають на деко та тушкують у духовій шафі 15 хв.  при температурі 220-250 градусів С. Яйця смажать, зберігаючи цілісність жовтка, і викладають зверху на біфштекс. Один біфштекс – одне яйце на порцію. Подають до овочевого гарніру.      СМАЧНОГО

13.12.2017 року.

БІСКВІТ З РОДЗИНКАМИ ТА ЯБЛУКАМИ

Борошно 20 гр.
Цукор 20 гр.
Яйця 24 гр.
Масло вершкове 3 гр.
Родзинки 5 гр.
Яблука 20 гр.
Сода 0,5 гр.

Яйця збивають з цукром (щоб збільшились в 2 рази). Борошно просіюють через сито та змішують з содою. Збиті яйця змішують з борошном та родзинками. Деко змазують маслом та виливають тісто. Яблука нарізають на частинки та викладають на тісто. Випікають при температурі 180 градусів протягом 25-30 хв. Ріжуть на порційні шматочки та присипають цукровою пудрою.

 

27.10.2017 року.

ГАРБУЗОВЕ КАНАПЕ З КИСЛО-МОЛОЧНИМ СИРОМ

Гарбузове канапе з кисло-молочним сиром можна готувати двох видів: підсолене і солодке (десерт.)

Гарбузове канапе з підсоленим кисло-молочним сиром. Гарбуз нарізати пластинками товщиною 2-3 мм.Кожну пластинку панірувати у муці та підсмажити на олії. Сир кисло-молочний підсолити, дадати подрібнену зелень та часник. Все добре перемішати та сформувати кульки.На тарілку викласти половину підсмажених гарбузових пластинок, на кожну покласти сирну кульку, зверху накрити підсмаженою гарбузовою пластинкою. Прикрасити канапе сметаною та зеленню.                         

 Гарбузове канапе з солодким кисло-молочним сиром. Так само обсмажити пластинки гарбуза. У кисло-молочний сир додати цукор і ваніль за смаком.Формувати канапе: гарбузова обсмажена  пластинка + солодка сирна кулька+гарбузова обсмажена  пластинка. Зверху канапе прикрасити цукровою пудрою та м’ятою.

СМАЧНОГО!

04.10.2017 року. 

СУФЛЕ З ВІДВАРЕНОЇ ЯЛОВИЧИНИ

м’ясо 90 гр.
яйця 8 гр
масло 3 гр.
Цибуля 10 гр.
Олія 2 гр
Сіль за смаком
 спеції  за смаком
Вихід: 55 гр

М’ясо яловиче кладуть в окріп, варять протягом 2-2,5 години. Цибулю дрібно нарізають та пасерують на вершковому маслі. Жовтки відділяють від білків. Білки збивають до піни. М’ясо охолоджують і пропускають через м’ясорубку, додають спасеровану цибулю та збиті білки, сіль, спеції.  На змазану олією деку викладають м’ясну масу шаром висотою 3-4 см. та випікають  20 хвилин при температурі 220 – 230 градусів до готовності. Готове суфле ріжуть порційними шматочками та подають з гарніром.

СМАЧНОГО!

06.09.2017року.                 

ПЛОВ З КАРАМЕЛІЗОВАНИМИ ЯБЛУКАМИ

рис                          –  27 гр.

яблука                   –  50 гр.

масло вершкове –   5 гр.

цукор                     –  5 гр.

вода                       – 85 гр.

 Вихід 120 гр.

Рис відварити та промити. Яблука карамелізувати: на пательню з розігрітим вершковим маслом поступово кладемо цукор та яблука. Постійно помішуємо, щоб яблука не пускали  сік. Після того як яблука набудуть карамельного кольору, змішуємо їх з рисом та  тушкуємо 10 хвилин до готовності.

 СМАЧНОГО!

Биточки по- селянськи 

м’ясо 80 гр.
хліб 10 гр
борошно 6 гр.
Цибуля 18 гр.
Олія 4 гр
Сіль за смаком
 томатний соус  5 гр.
Вихід: 100 гр

 

М’ясо пропустити через м’ясорубку разом з цибулею та раніше замоченим хлібом. Перемішати. З отриманої маси сформувати биточки округлої форми, панірувати у борошні та обсмажити на пательні з олією 5-7 хв. до рум’яної скоринки. Цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору та додати томатний соус. Обсмажені биточки викласти на деко, зверху накласти подушку з обсмаженої цибулі та запекти у духовій шефі 10 хв. при температурі 220 градусів до готовності. Подавати з будь-яким гарніром.

Поліські бульбовники

картопля 100 гр.
Яйце 5 гр
Мука 5 гр.
Цибуля 3 гр.
Олія 3 гр
Сіль за смаком
Вихід: 110 гр

Половину  картоплі відварити та потовкти. Другу половину натерти як на деруни та відцідити на марлю. Змішати обидві частини картоплі, додати муку, сіль, яйце, спеції. Все добре вимішати. На розігріту пательню ложкою викладати картопляну масу формуючи оладки. Смажити при температурі 200-220 градусів до золотистого кольору. Подавати гарячими з сметаною.

Рулет “Святковий”

М’ясо яловиче 55 гр
Хліб 8 гр
Молоко 11 гр
Цибуля 20 гр
Олія 4 гр
Яйце 10 гр
Сухарі 2 гр
Вихід: 100 гр

М’ясо відварити, хліб замочують в молоці, а потім пропускають все через м’ясорубку і ретельно вимішують. На змочену водою полотняну тканину викладають котлетну масу рівним шаром завтовшки 2 см. Яйця відварити і потерти, цибулю пережарити і змішати з яйцями. Викладають начинку на котлетну масу і скручують в рулет. Поверхню рулету змазують яйцем, посипають сухарями та змащують олією. Запікають у духовій шафі при температурі 250-270 градусів протягом 25-30 хв. Готовий рулет ріжуть на порції та посипають петрушкою.

Шніцель рибний.

1 порція

 Мінтай (хек)  80 гр.
 Хліб  15 гр.
 Яйця  4 гр.
 Цибуля  10 гр.
 Борошно  5 гр.
 Олія  6 гр
 Вихід:  100 гр.

Підготовлене рибне філе без шкіри та кісточок пропускають через м’ясорубку з попередньо замоченим хлібом та цибулею. Додають сіль, збиті яйця та добре вимішують. Формують шніцель у вигляді (краплинки), панірують у сухарях та обсмажують з двох сторін до утворення рум’яної шкоринки. Обсмажений шніцель викладають на дечку та притушковують у духовій шафі при температурі 220-250 градусів до готовності (10-15 хв.)

“БУХТИ” З СУШЕНИМИ ЯБЛУКАМИ

 Мука  55 гр.
 Яйця  4 гр.
 Цукор  3 гр.+ 1 гр.
 Олія  3 гр.
 Дріжджі  1 гр.
 Молоко  20 мл.
 Масло вершкове  3 гр.
 Яблука сушені, відварені  5 гр.
 Вихід:  100 гр.

Дріжджі розвести в теплому молоці (30 – 35 градусів С).  У просіяне борошно додати  цукор(2 гр.), розведені дріжджі,, яйця, молоко, масло. Замісити тісто до однорідної маси, щоб стало еластичним та легко відділялось від стінок посуду та рук. Тісто залишити в теплому місці на 3-4 години для бродіння. Після цього розділити тісто на порційні шматочки і на дошці, притрушеній борошном, витримати 5-7 хвилин для підростання.  Сушені  яблука відварити, охолодити та перекрутити на м’ясорубці. Додати цукор (1 гр.). З тіста сформувати кульки, зверху зробити дірочки, в які покласти начинку. Викласти “бухти”на змащене маслом деко та дати підрости 5-7 хв. Зверху змазати збитим яйцем та випікати 15 – 20 хв. у духовій шафі при температурі 220-230 гр.
СМАЧНОГО!!!

ДО СВЯТКОВОГО СТОЛУ ДОРОСЛИМ І ДІТЯМ

СОЧНИКИ З СИРОМ

Мука 60 гр
Масло  15 гр
Цукор 4+2 гр
Яйця 10 гр
Сметана 10 гр
Сир кисломолочний 30 гр
Сода 0,02 гр

Вихід: 95 гр.

Масло розтерти з мукою та содою. Яйця, сметану та цукор(4 гр.) збити. Отриману суміш поступово вливати в муку та замісити тісто. З тіста зліпити кульки, розкотити їх, начинити сиром (сир 30 гр.+ 2 гр. цукру). Суміш сиру з цукром(одна чайна ложка з верхом) викласти з одного краю пляцка, з’єднати краї тіста та защіпати їх у вигляді гребінця. Готовий виріб змастити яйцем, викласти на деко і випікати 20 хв.  при температурі 180 градусів.

СМАЧНОГО!

Тюфтелі з яловичини та рису:

Яловичина 60 гр
Рис 5 гр
Цибуля 15 гр
Яйця 10 гр
Мука 4 гр
Олія 3 гр
Соус сметанний 20 гр

М’ясо перекрутити, рис зварити до напівготовності, цибулю дрібно порізати. Все змішати, додати яйце. Сформувати тюфтельки, панірувати в муці, обсмажити на олії. Перекласти у неглибоку каструлю, залити сметанним  соусом, тушкувати 5-7 хвилин до готовності. Подавати з кашею або овочевим гарніром. Смачного!

 Омлет з морквою

(на 1 порцію)

-яйця – 1/2 штуки

-морква – 50 гр.

-молоко – 25 гр.

-масло вершкове – 5 гр.

Сирі яйця збити з молоком.Моркву потерти і тушкувати на вершковому  маслі. Тушковану моркву змішати з яйцями та викласти на деко.Запікати у духовій шафі при температурі 180 градусів 20 хв.

Вареники з м”ясом.

Продукти на 1 дитину (в грамах): Брутто
Борошно 30 г
Яйце 10 (1\4) г
Вода 10 г
Цибуля 12 г
Масло вершкове 4 г
Яловичина 60 г
Сіль 3 г
Вихід:
 105 г

Технологія приготування:

У просіяне борошно додають теплу воду, сіль, яйця та замішують круте тісто. Відварену яловичину пропускають через м’ясорубку та обсмажують з цибулею на маслі, додають сіль за смаком. Готове тісто розкочують, ріжуть на порційні шматочки намазують фарш, зліплюють і варять у підсоленій воді. Подають готові вареники з вершковим маслом.

Картопляна запіканка з м”ясом.

Продукти на 1 дитину (в грамах): Брутто Нетто
Картопля 250 200
Мука 2 2
Яловичина 75 70
Яйця 4,4 4
Цибуля ріпч. 15 12
Масло вершкове 7 7
Паніровочні сухарі 3 3
Вихід:
250\15 гр.

Приготування: Картоплю відварити, протерти, охолодити, добавити вершкове масло розмішати. Розділити на дві частини. Одну частину кладуть на деко змащену і посипану сухарями. Розрівняти, покласти м’ясний фарш, на нього другу половину картоплі. Розрівняти, покропити маслом вершковим, посипати сухарями і випікати.

Фарш: М’ясо відварити, пропустити через м’ясорубку, додати піджарену цибулю. Солять і вимішують. Подають запіканку, розрізавши порційними шматками з прокип’яченою сметаною, або прокип’яченим вершковим маслом.

Смачного!

Бігус із м’ясом.

Продукти на 1 дитину (в грамах): Брутто Нетто
М’ясо 80 60
Олія 2 2
Капуста білокачана 174 139
Цибуля ріпчаста 12 10
Морква 13 10
Масло вершкове 3 3
Томат 2 2
Вихід:
180 гр.
Підготовлене м’ясо ріжуть на невеликі шматочки, кладуть на розігріту сковорідку і злегка підсмажують 10 хв. Підготовлену і нарізану шматочками моркву та цибулю додають до м’яса і ще протушковують протягом 10 хв. з додаванням невеликої кількості гарячої кип’яченої води. Далі додають нашатковану капусту і томатну пасту. Тушкують протягом 1 год. При необхідності додати кип’яченої води. В кінці тушкування додати вершкове масло, зелень, лавровий лист. Смачного!

Котлети картопляні зі сметанним соусом

Продукти на 1 дитину (в грамах): Брутто: Нетто:
Картопля 247 173
Яйце куряче 9 8
Борошно 10 10
Олія 10 10
Соус сметанний:
Сметана 20% 8,5 8,5
Борошно 2,5 2,5
Підготовлену картоплю відварюють у підсоленій воді до готовності. Відцідити і протерти гарячою. У протерту і охолоджену картоплю додають сирі яйця. Все добре перемішують, формують із маси котлети, панірують у борошні і обсмажують з обох сторін на олії. До готовності доводять у духовій шафі. Подати із сметанним соусом.
Соус сметанний:
Просіяне борошно нагрівають на сухій сковороді до світло-жовтого кольору. Охолоджують, вливають у нього четверту частину гарячої води, з розрахунку – на 1 порцію – 25 гр. води. Вимішують до утворення однорідної маси і додають воду, що лишилася. у гарячий соус додають сметану, сіль і кип’ятять 3-5 хвилин.
Готовий соус проціджують і знову доводять до кипіння 1-2 хв. Смачного!

 Плов із курячим м’ясом

Продукти на 1 дитину (в грамах): Брутто: Нетто:
Кури 1-ї категорії 154 94
Рис 30 30
Цибуля ріпчаста 14 12
Морква 15 12
Олія 3 3
Масло вершкове 3 3
Томатна паста 2 2
Підготовлене куряче м’ясо відокремлюють від кісток, нарізують шматочками, злегка обсмажують на сковороді з олією 5-7 хв. Додають підготовлені овочі, цибулю і моркву нарізують шматочками і тушкують на вершковому маслі з додаванням невеликої кількості води протягом 10 хвилин. Рис відварити у підсоленій воді. До обсмаженого м’яса додати томатну пасту, залити водою або бульйоном (50-70 гр.) і тушкують до напівготовності (10-15 хв.). Потім додають тушковані овочі, відварений рис, сіль, лавровий лист і тушкують до готовності (10-15 хв.). Смачного!

Котлети капустяні

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Капуста білокачанна 160 г.
Крупа манна 15 г.
Молоко (або вода) 20 г.
Яйце куряче 11 г.
Олія 5 г.
Масло 5 г.
Сухарі панірувальні 5 г.
Підготовлену капусту шаткують і тушкують у молоці в закритій посудині протягом 1 год. Потім у капусту всипають манну крупу, добре розмішують і варять ще 5 хв. Отриману суміш охолоджують, додають підготовлені яйце, сіль, добре вимішують, формують котлети, панірують у сухарях і обсмажують з обох боків на сковороді з олією до золотистого кольору, протягом 10 хв. Подають зі сметаною. Смачного!

М’ясні “їжачки”

Продукти на 1 дитину (в грамах):
М’ясо 95 г.
Рис 25 г.
Цибуля 12 г.
Морква 12 г.
Масло вершкове 3 г.
Яйце куряче 4 г.
Олія 3 г.
Борошно 5 г.
Томатна паста 2 г.
Попередньо очищене від плівок м’ясо пропустити через м’ясорубку, з’єднати з попередньо відвареним та охолодженим рисом, підготовленими яйцями, солять і добре вимішують. Підготовлену порізану шматочками цибулю злегка піджарюють на олії, додають підготовлену натерту моркву та пасерують, помішуючи, з додаванням томатної пасти та бульйону, протягом 7-10 хв. Формують тефтельки по 2 шт на порцію, викладають на змащений олією лист, додають пасеровані овочі та тушкують у духовій шафі при температурі 220-250 градусів, до готовності (15-20 хв). Смачного.

Суп картопляний з галушками

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Картопля 50 г
Морква 12 г
Цибуля ріпчаста 12 г
Масло вершкове 3 г
Сметана 6 г
Галушки:
Молоко 15 г
Борошно 10 г
Яйце куряче 4,5 г
У киплячу воду чи бульйон кладуть підготовлену, нарізану кубиками, картоплю та попередньо пасеровані овочі (цибулю і моркву) й варять до готовності на слабкому вогні. За 5-7 хв. до завершення приготування додають сіль, лавровий лист, галушки та сметану.
Галушки:
У молоко кладуть вершкове масло, сіль і доводять до кипіння. У киплячу рідину всипають, поступово помішуючи, борошна.  Добре вимішують і прогрівають. Після цього охолоджують до температури 60 градусів і додають у декілька прийомів сирі яйця і перемішують. Підготовлене тісто скочують джгутом і нарізують шматочками 10-15 г. Відварюють. Смачного.

Рулет м’ясний з цибулею та яйцем

Продукти на 1 дитину (в грамах):
М’ясо яловиче 80 г.
Хліб пшеничний 8 г.
Молоко 11 г.
Цибуля ріпчаста 28,5 г.
Олія 3,5 г.
Яйце куряче 10,4 г.
Сухарі 2 г.
М’ясо яловичини пропустити через м’ясорубку разом з хлібом, замоченим попередньо у молоці. Додати сіль і добре все перемішати. На змочену водою серветку розкласти котлетну масу рівним шаром завтовшки 1,5 – 2 см. На котлетну масу викласти начинку й розрівняти по всій поверхні. Після цього за допомогою серветки котлетну масу з начинкою скрутити у рулет. Отриманий рулет скотити із серветки на змащений олією лист швом донизу. Поверхню рулету змастити підготовленим яйцем, посипати сухарями, проколоти у декількох місцях і запекти у духовій шафі при температурі 250-270 ºС до готовності (25-30 хв.). Готовий рулет розрізати на порції.
Начинка:
Підготовлену ріпчасту цибулю подрібнити. Пасерувати на олії. З’єднати з попередньо відвареним, подрібненим яйцем. Смачного.

Голубці ліниві з курячим м’ясом

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Куряче стегно 80 г.
Рис 10 г.
Цибуля 10 г.
Морква 10 г.
Томатна паста 3 г.
Масло вершкове 5 г.
Олія 1 г.
Сметана 2 г.
Рис перебрати. Замочити у воді 1 год., відварити 25-30 хв. Куряче стегно відварити 50-60 хв. М’ясо відділити від кісток, пропустити через м’ясорубку. Цибулю злегка обсмажити на олії, протягом 2-3 хв., додати нарізану моркву, тушкувати з додаванням вершкового масла і невеликої кількості води 20 хв. м’ясний фарш, відварений рис, тушковані овочі та підготовлену капусту змішати, залити на половину водою або бульйоном і варити на слабкому вогні до готовності (1-1,5 год). За 10 хв. до готовності додати томатну пасту, сметану, сіль. Смачного.

Сирно-вермішелева запіканка з солодкою підливою

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Масло 5 г
Сир 100 г
Вермішель 15 г
Цукор 5 г
Яйце 4,5 г
Сметана 75 г
Повидло 7 г

Запіканка

Відварену вермішель з’єднати з яйцями, розтертим з цукром сиром, додати сіль, все перемішати. Масу викладати на змащений маслом лист, завтовшки 3 см. Поверхню розрівняти, збризнути вершковим маслом, запікати в духовці при t 220-250 градусів – 40 хв. Готову запіканку охолодити, нарізати порціями, подати з солодкою підливою.

Підлива:

Кип’ячену сметану з’єднуємо з повидлом або варенням до однорідної маси. Смачного.


Гречаники з буряковим суфле

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Гречка 20 г
М’ясо 70 г
Цибуля 12 г
Яйця 5 г
Мука 5 г
Олія 6 г
Буряк 7 г
Цибуля 8 г
Сметана 2 г
Масло вершкове 2 г
Гречку запарити, охолодити. М’ясо, гречку і цибулю перекрутити на м’ясорубку. Добавити яйце, сіль і добре вимішати. Панірувати у муці і обжарювати на олії, до готовності довести у духовці.
Суфле:
Буряк відварити, почистити, потерти на тертку. Добавити піджарену цибулю, сметану і вершкове масло. Тушкувати. Смачного.

Ліниві вареники

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Сир  кисломолочний 40-80 г.
Борошно 5 -11 г.
Яйця 3,5 -6,5 г.
Цукор 3 -6 г.
Вареники готові 50 -100 г.
Масло вершкове 3-5 г.
У протертий кисломолочний сир вводять 2/3 борошна, яйця, цукор і сіль і ретельно перемішують до отримання однорідно1 маси. Отриману масу викладають на стіл, посипаний борошном, розкачують завтовшки 10-12мм, розрізають на ромби. Підготовлені вареники варять у підсоленій воді протягом 4-5 хв. Подають з розтопленим вершковим маслом. Смачного.

Сирники з морквою

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Сир кисломолочний 45-90 г.
Борошно пшеничне 7-13 г.
Яйця 2-3 г.
Цукор 5-10 г.
Олія 2-3 г.
Морква 12-23 г.
Крупа манна 2-3 г.
Сирники готові 50-100 г.
Соус молочний, сметанний 15-30 г.
Моркву миють, чистять, ополіскують, труть на тертці та припускають у невеликій кількості води з вершковим маслом. Потім всипають крупу і, помішуючи, прогрівають до набухання. Отриману масу охолоджують, додають протертий сир, яйця, цукор, 2/3 борошна і ретельно все перемішують. Після цього формують биточки товщиною 1,5 см, обсмажують з обох боків на олії та доводять до готовності у духовій шафі. Смачного.

Котлета  «БЕЛІП»

Продукти на 1 дитину (в грамах):
М’ясо яловичина 40-60 г.
Сир кисломолочний 10-15 г.
Масло вершкове 2-3 г.
Яйця 3-5 г.
Олія 3-5 г.
Котлети  готові 35-50 г.
Масло вершкове 3-5 г
М’ясо двічі пропускають через м’ясорубку, змішують з протертим сиром, солять, додають вершкове масло, ретельно перемішують, після чого обережно вводять збиті яйця. З отриманої маси формують биточки або котлети. Обсмажені биточки  доводять до готовності у духовій шафі. Смачного.

Котлети капустяні

Продукти на 1 дитину (в грамах):
Капуста білокачанна свіжа 143-215 г.
Вода 23-35
Масло вершкове 3-4,5
Крупа манна 12-18
Борошно пшеничне 8-12
Сухарі пшеничні 8-12
Олія 6-9
Котлети готові 100-150
Соус сметанний 20-30
Дрібно нашатковану капусту припускають до напівготовності у воді з додаванням вершкового масла.   Після цього до капустяно1 маси всипають манну крупу,1 помішуючи, варять 10-15 хв. Отриману масу охолоджують до 40-50 градусів, додають сіль, ретельно перемішують1 формують котлети, панірують в сухарях й обсмажують з обох боків.Обсмажені котлети  доводять до готовності у духовій шафі, подають з вершковим маслом, або сметанним соусом.