05.02.2024
Курячі рулетики фаршировані овочами та твердим сиром в сметані
філе куряче | 80 г |
цибуля | 10г |
морква | 10г |
олія | 5г |
сметана | 15г |
сир тв. | 5г |
масло | 6г |
вода | 15г |
борошно | 4г |
сіль | 0,5 г |
Вихід 85 г + соус 30 г
Філе курки відбиваємо, цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо. Все обсмажуємо на рослинній олії. Тоді добавляємо натертий твердий сир. Наша начинка готова. Для соусу на маслі обсмажуємо борошно. Сметану змішуємо з водою і додаємо до борошна, доводимо до кипіння і солимо. Начинку загортаємо у відбите куряче філе та кладемо у соус. Тушкуємо 20 хв.
Смачного!
21.04.2021р.
Салат “Засніжена гірка”
Морква | 50 г. |
Яблуко | 10 г. |
Сир твердий | 20г. |
Яйце перепелине | 15 г. |
Сметана | 10 г. |
Сіль | 0,7 г. |
Зелень |
Вихід: | 90 г. |
Моркву, яблуко та почистити та потерти на дрібній тертці. Сир твердий також натерти на дрібній тертці. Частину твердого сиру додати до моркви та яблука, посолити та заправити сметаною. Викласти з отриманої маси гірку, зверху посипати сиром. Зварене перепелине яйце покласти поверх гірки. Страву прикрасити улюбленою зеленню.
Смачного!
02.12.2020р.
Сирно-морквяна запіканка з родзинками
Сир кисломолочний | 90 г. |
Морква | 40 г. |
Яйця | 8 г. |
Цукор | 10 г. |
Масло вершкове | 4 г. |
Родзинки | 10 г. |
Сіль | 0,05 г. |
Вихід: | 120 г. |
Моркву відварюємо і охолоджуємо заздалегідь.
Сир кисломолочний перетираємо через сито, м’який пастоподібний перемішуємо виделкою. Додаємо яйце, цукор, моркву натерту на дрібній тертці, родзинки (попередньо ошпарені кип’ятком).
Все добре перемішуємо і викладаємо на змащену вершковим маслом форму шаром 2,5-3 см., та випікаємо в духовій шафі за температури180-200°C. до готовності (30-40 хв.)
Смачного!
17.01.2020р.
СИРНИКИ З ЯГОДАМИ В ДУХОВЦІ
Сир кисломолочний | 83 г. |
Ягоди | 13 г. |
Яйця | 8 г. |
Цукор | 10 г. |
Борошно | 5 г. |
Розпушувач | 0,1 г. |
Ванільний цукор | 1 г. |
Сіль | за смаком |
Сметана | 10 г. |